Valentin Moldoveanu, managerul de proiect al FLAG Delta Dunării, a anunțat luni, 16 mai, disponibilizarea unei noi tranșe de bani europeni pentru instituțiile și firmele private din județul Tulcea.

Până acum, în exercițiul financiar european 2014-2020, FLAG Delta Dunării a avut la dispoziție 9.437.500 de euro pentru a finanța proiecte în conformitate cu Strategia de Dezvoltare Locală, nivelul de absorbție fiind, până acum, de 85%.

Această nou tranșă de finanțare, în valoare de 4,2 milioane de euro, este destinată achizițiilor care nu presupun lucrări de construcții/montaj. Astfel, instituțiile publice sau companiile private care doresc să aplice la finanțări prin intermediul FLAG Delta Dunării vor trebui să se orienteze spre achiziția de echipamente necesare desfășurării activităților lor, dar fără să poată deconta prin proiect și lucrări de construcții. 

Valoarea maximă a unui proiect finanțabil prin FLAG Delta Dunării, din această tranșă de fonduri europene, este de 600.000 de euro. 

Instituțiile publice beneficiază de finanțare de 100%, în timp ce companiile private trebuie să vină cu o cofinanțare de 50% din valoarea proiectului.

Velentin Moldoveanu, manager de proiect FLAG Delta Dunării

Asociaţia Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării – FLAG Delta Dunării, a luat ființă în anul 2010, iar membrii acesteia sunt, în prezent: Administraţia Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, Consiliul Judeţean Tulcea, Asociaţia “Black Sea”, Asociaţia “Rechinul”, Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23” și Asociaţia “Ro-Pescador”. În perioada 2010-2015 finanțările derulate prin intermediul FLAG Delta Dunării au totalizat 22.284.780,48 de euro.