Ce am făcut eu săptămâna trecută? Am fost la vânătoare de bombe. Am stat 8 zile în Sulina ca să arăt tuturor că războiul este în Ucraina. O să spuneți că toată lumea știe asta. Da și nu. Unii cred că este și pe la Sulina.

Cum rețelele de socializare sunt la îndemâna tuturor nici nu a fost tare greu că cineva să se apuce de scris. Și nu a găsit altceva de scris decât că la Sulina zboară bombele, șuieră gloanțele, etc.

De aici și până la apariția acestor știri la principalele canale de televiziune, nu a fost decât un singur pas.

Rezultatul? Zeci de turiști au anulat rezervările pe bandă rulantă iar sezonul turistic aproape compromis!

Am stat la Sulina 8 zile și nu singură. Împreună cu un grup de jurnaliști din Constanța, București, Timișoara și Cluj, care au vizitat Sulina, Mila 23, Crișan, Caraorman, au fotografiat, filmat și ma gândesc că si-r fi dorit să fie norocoși care să suprindă bombele care au speriat turiștii.

În schimb au făcut reportaje despre oameni din toată țara care s-au distrat pe cinste pe plaja sălbatică, la Parastasul Piraților Nepomeniți, turiști care au dansat pe ritmuri grecești pe faleza Sulina, resortul Lebăda de la Crișan care potolește setea de lux a celor care îl caută și prin Deltă, Sarbătoarea Scrumbiei Albastre care a atras și anul acesta destui oameni la Sulina iar liniștea de pe canalele Deltei, nici nu am cuvinte să o descriu. Voi lasă niște imagini mai jos.

Mai pe scurt, am putea spune că am fost, cu toții, în povestea aia atât de cunoscută: unul a aruncat un bolovan în apă și vreo 15 oameni s-au chinuit sa-l scoată. Timp de mai multe zile.

Sunt din ce în mai dese zilele când îmi doresc ca Mark să-și ia “cadoul” înapoi, pentru că multă dreptate a avut Umberto Eco.