„Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că nu va vizita Kievul după ce vizita președintelui german în Ucraina a fost refuzată, iar în replică ambasadorul Ucrainei la Berlin i-a spus lui Scholz că e ”un cârnat de ficat ofensat”

 
Ambasadorul  Ucrainei la Berlin l-a atacat  pe cancelarul german Olaf Scholz pentru că nu a vizitat încă Kievul, într-o demonstrație de sprijin, așa cum au făcut-o alți lideri europeni. ”Die beleidigte Leberwurst” l-a numit acesta pe cancelar, cu o expresie germană care s-ar traduce mot-a mot prin „cârnat de ficat ofensat”., scrie The Independent

I-a spus lui Scholz că e ”un cârnat de ficat ofensat”. Ce înseamnă această expresie 

 A numi pe cineva un ”Leberwurst beleidigte” înseamnă să consideri că e un învins îndurerat sau că se comportă într-un mod prostesc pentru că a fost insultat. Nu este un termen foarte corect, deoarece implică faptul că persoana se îmbufnează inutil din cauza unei jigniri nereale.

În Saxonia Superioară, originea acestei fraze este explicată într-o poveste despre un măcelar care fierbe cârnați într-o oală. După câteva minute, măcelarul scoate cârnații care au fiert, lăsând în urmă doar cârnatul de ficat, care este încă puțin crud. Singur și foarte jignit de această excludere, cârnatul de ficat își sparge pielea de furie.

Ambasadorul Ucrainean critică des Germania

Ucraina l-a acuzat pe liderul german că s-a comportat ca un „cârnat de ficat îmbufnat”, după ce dl Scholz a indicat luni că nu va merge la Kiev, deoarece președintele german Frank-Walter Steinmeiner a fost refuzat de ucraineni de la vizita luna trecută, după ce președintele Volodymyr Zelensky l-a acuzat că legături strânse cu Kremlinul.

„Nu poți face asta”, a spus Scholz pentru ZDF. „Lucrurile nu pot funcționa  atunci când o țară a oferit atât de mult ajutor militar, atât de mult ajutor financiar să spui : nu, președintele vostru nu poate ven la noi.”

Dar Andriy Melnyk, trimisul Ucrainei la Berlin, a replicat  „A te comporta ca un cârnat de ficat îmbufnat nu sună prea om de stat”, adăugând: „Discutăm despre cel mai brutal război de exterminare de la atacul nazist asupra Ucrainei – nu suntem la grădiniță. .”