Ieri, sâmbătă 17 septembrie, ultima zi a Danubius c’Art fest 2022 a debutat în forță, cu un invitat de marcă: scriitorul Florin Iaru a ținut, începând cu ora 12.00, un atelier de scriere creativă. Nu doar 50 de copii și adolescenți au vrut să participe la curs. A existat și o apariție surprinzătoare la Avramide!

Chiar înainte de începerea cursului, pe poarta Casei Avramide a intrat Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcei.

Apariție surprinzătoare la Avramide. Episcopul Tulcei, la cursul de scriere creativă, printre copii 

Cu câteva minute înainte de începerea atelierului, PS Visarion a venit să-l salute pe oaspete, cu care s-a întreținut preț de câteva minute, ambii părând încântați de întâlnire, dacă ar fi să judecăm după cum au decurs lucrurile și cum reiese, dealtfel, din fotografii.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Când scriitorul Florin Iaru și-a ocupat locul în fața audienței nerăbdătoare, deja strânse în curtea de la Avriamide, Episcopul Tulcei nu a plecat. A ochit un loc liber și s-a așezat printre copii și adolescenți pentru a asista la curs!

Alături de Sfinția Sa, aproximativ 50 de elevi au dorit să se inițieze în tainele scrierii creative predate de profesorul Iaru.

Nestingherită și liniștită, pisica mascotă a Casei Avramide, și-a continuat somnul în mijlocul curții.

Danubius c’Art fest 2022, evenimentul care a însuflețit Casa Avramide

Ziua a continuat cu două lansări de carte, cu o conferință pe tema ”istoria ca spectacol”, cu o întâlnire a publicului cu scriitorul și editorul Bogdan Alexandru Stănescu și s-a încheiat cu folk: Zoia Alecu și Mircea Baniciu.

Derulat pe trei zile, evenimentul cultural a fost unul reușit și a făcut ca elegantă Casă Avramide să reînvie după o lungă și nedreaptă agonie.

Un semnal pentru autoritățile tulcene și nu numai că această poveste de succes poate merge mai departe.