Nici o navă de transport pasageri și marfă a Navrom Delta nu a plecat nici astăzi, miercuri 29 iunie, din Tulcea înspre Deltă. Este a treia zi consecutivă în care mii de oameni din Deltă nu pot beneficia de transport și sute de localități nu pot fi aprovizionate. Președintre REPER, Dacian Cioloș, intervine în problema Navron Delta.
 
Întâlnirea desfășurată la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii ar fi trebuit să pună capăt situației fără precedent din Delta Dunării, în care serviciul public de transport de persoane și mărfuri de strictă necesitate a fost întrerupt începând cu data de 27.06.2022, dar a rămas fără rezultat.
 

Cioloș intervine în problema Navrom Delta. ”Aproape 10.000 de oameni din Delta Dunării stau fără transport public din cauze birocratice pe care ministrul Grindeanu nu poate să le rezolve”

 
Într-o postare publicată pe contul său de Facebook, președintele Reper îl interpelează pe ministrul Sorin Grindeanu cerându-i rezolvarea problemei.
 
”În timp ce Guvernul anunță tot felul de măsuri de sprijin pentru populație pentru un viitor nedefinit, aproape 10.000 de oameni din Delta Dunării stau de trei zile fără transport public de necesitate din cauze birocratice pe care ministrul Sorin Grindeanu nu reușește să le rezolve.” scrie politicianul 

”Grindeanu, care stă pe uscat, trebuie zis că majoritatea oamenilor Deltei nu au altă soluție de a călători în afara navelor de transport pe apă și că pentru ei este vital acest serviciu public.” mai notează acesta.

Dacian Cioloș:

Înțeleg din ziarul local Tlgraf că problemele sunt legate de plăți ale subvenției de la minister către firma Navrom Delta, dar chiar nu concep că nu se poate găsi o soluție pentru ca mii de oameni să se poată deplasa cât se lungesc negocierile.

Demnitarii din Guvernul României trebuie să înceapă să-și înțeleagă responsabilitatea și să pună oamenii înaintea oricărei probleme de birocrație și neînțelegeri contractuale. Altfel putem pune în fruntea ministerelor orice gestionar fără putere politică, nu e nevoie de miniștri ca să ocupe scaunele degeaba.