În cadrul unei întâlniri de lucru ce a avut loc la Prefectură, atât prefectul Dan Alexandru Munteanu, cât și Nicolae Chichi, directorul executiv al Navrom Delta SA le-au spus primarilor localităților din Delta Dunării că există șanse mari ca Navrom să-și reia cursele începând de vineri, 1 iulie.

Dacă OMV îmi aduce cisterna cu motorină mâine, chiar și la ora 12, noi reluăm cursele, a declarat Nicolae Chichi.

Situația dintre ministerul Transporturilor și Navrom Delta SA s-a mai detensionat, dar problemele nu au fost rezolvate.

În acest moment nu s-a făcut încă o vreo plată din cele datorate de către minister, dar hârtiile au pornit pe circuitul birocratic și se așteaptă ca astăzi sau mâine să se emită ordinul de plată.

Câți primari, atâtea soluții

Prefectul Dan Munteanu a dorit să discute cu primarii localităților din Deltă pentru a vedea care sunt problemele acestora în condițiile lipsei transportului efectuat de Navrom și pentru a vedea dacă sunt nevoi urgente care pot fi suplinite altfel. 

La Sulina cea mai mare problemă o reprezintă acum aprovizionarea cu alimente, primarul Dan Nicolcenco punctând că alternativele la Navrom lasă de dorit din punct de vedere al transportului de hrană. Și condițiile sunt improprii și prețurile sunt mari, a opinat primarul Sulinei.

Primarul din Pardina, Dumitru Pocora, a ridicat problema eficienței transportului efectuat de către Navrom. Domnia sa a spus, ca o concluzie, că în loc să subvenționeze Navrom pentru a efectua serviciul public de transport în Deltă, mai bine guvernul ar da fiecărei primării din Deltă fonduri să-și cumpere un „corsar” mai mare, cu care să rezolve problema. 

Cu excepția Sulinei, unde cea mai mare problemă o reprezintă aprovizionarea cu alimente, mai ales că ne aflăm în plin sezon turistic, și a Sfântului Gheorghe, unde este nevoie de o mașină sigură, cel mi probabil cu pază, pentru transportul unor sume de bani care trebuie să sosească prin intermediul Poștei, ceilalți primari nu au ridicat probleme urgente. Însă toți speră ca situația să fie remediată cât mia rapid, iar Navrom să-și reia cu adevărat cursele.