Două familii tulcene așteaptă dreptatea în dosarul Colectiv. Marți, 3 mai, ar fi trebuit să se pronunțe sentința finală, dar Curtea de Apel București a amânat din nou pronunțarea, până pe 12 mai.

În urma accidentului din clubul bucureștean Colectiv au murit și doi tineri din Tulcea, Liliana Gheorghe, care avea 25 de ani în acel moment, și Alexandru Aliman, în vârstă de 28 de ani. Liliana a murit la scurt timp după incendiu, în spital, iar Alexandru, grav rănit, a avut parte de o suferință mai lungă până la deces.

Conform cotidianului Libertatea, care a urmărit cazul încă din primele minute ale incendiului, un rezumat al dosarului Colectiv poate arăta astfel:

Dosarul Colectiv, în cifre 

● 65 de oameni au murit, iar alţi 146 au fost mutilaţi pe viaţă, în urma incendiului produs, în seara de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv din Bucureşti. 

● 52 de volume avea dosarul Colectiv când a fost trimis în instanță de Parchetul General și DNA.

● 6 ani au trecut de când Piedone a fost trimis în judecată de DNA. 

● 5 judecători au fost repartizaţi în procesul Colectiv, după ce dosarul a trecut de camera preliminară: doi la Tribunalul Bucureşti şi trei la Curtea de Apel Bucureşti.  

● Peste 112 ani de închisoare au primit împreună, pe fond, cei 12 inculpați din dosarul Colectiv. 

● 50 de milioane de euro sunt daunele pe care inculpații ar trebui să le plătească, potrivit deciziei Tribunalului București.  

● 19 săptămâni au trecut de când Curtea de Apel București deliberează, pentru a pronunța verdictul final din acest dosar.” (Sursa: Libertatea

Sunt șase ani și jumătate de la cumplitul accident, șase ani și jumătate de când Două familii din Tulcea așteaptă dreptatea în dosarul Colectiv. Și familia Lilianei și cea lui Alex așteaptă…

Suspectat că încearcă să plece din ţară, de teama unei eventuale pedepse cu închisoarea în dosarul Colectiv, Piedone s-a apărat: „Eu nu sunt un fugar. Îmi aștept sentința cu capul sus. Puteam să fug de 1.000 de ori din țară. Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge din ţară. Piedone nu fuge!”.