După ce situația din Vama Isaccea se mai liniștise, în urmă cu o lună, mai ales după ce Navrom Bac Galați introdusese și un al doilea bac pentru a realiza traversarea Dunării între Isaccea și Orlivka, cozile de tiruri au devenit, din nou, foarte mari, întinzându-se pe kilometri.
Chiar dacă dinspre partea ucraineană nu mai vin atât de mulți refugiați ca în perioadele de vârf din februarie-aprilie, fluxul nu s-a întrerupt. În același timp, sunt foarte mulți ucraineni care se întorc acasă, mai ales în zona de sud a Ucrainei.
În acest moment, aglomerația din vama Isaccea este, însă, creată de către tiruri.
Breteaua de acces din șoseaua Tulcea-Brăila/Galați până la vamă este din nou plină de tiruri, digul din Isaccea este, de asemeni, plin, și sunt din nou tiruri care așteaptă și la 9 kilometri de Isaccea, pe un drum lateral.
Zeci de camioane cisternă așteaptă să treacă în Ucraina
Încă de la ieșirea din Somova, la 17-18 kilometri de Tulcea, stau în așteptare zeci de camioane cisternă destinate transportului de combustibili sau de substanțe chimice. Aparent acestea nu au prioritate la traversare, fiind lăsate ultimele.

Timpii de așteptare pentru traversarea Dunării cu bacul între Isaccea și Orlivka au ajuns la minim 5 zile, pentru anumite camioane fiind deseori vorba și de 10 zile de așteptare, în funcție de mărfurile transportate.

Chef Denis Stamatescu, cel care, încă din 7 martie, conduce o bucătărie de campanie care-i hrănește pe toți cei care tranzitează sau lucrează în vama Isaccea, ne-a declarat că numărul de porții de mâncare gătite și consumate zilnic este, în continuare, de 1200-1300 pe zi.