Vineri, 6 mai, ortodocșii de rit vechi sărbătoresc ziua Sfântului Gheorghe, iar în locul în care Dunărea se varsă în Marea Neagră este dublu prilej de bucurie, căci la Sfântu Gheorghe se sărbătorește atât hramul bisericii, cât și ziua localității.

După slujba specială dedicată sfântului protector al micii localități deltaice, în curtea bisericii se vor întinde mesele, mese de pe care nu va lipsi borșul de pește, așa cum, cu ani în urmă, înainte de interdicția de pescuire a sturionilor, nu lipsea stroceagul.

După hramul bisericii din Sfântu Gheorghe, sărbătoarea continuă în centru

După doi ani în care restricțiile aduse de pandemie au limitat amploarea sărbătorii, anul acesta locuitorii din Sfântu Gheorghe speră că se vor bucura pe deplin de ziua localității lor.

După slujbă și după masa din curtea bisericii, sărbătoarea se mută în centrul localității și, de obicei, aceasta ține până târziu.

Cum va fi vremea și cum ajungeți la Sfântu Gheorghe

Pentru ziua de 6 mai, prognoza meteo anunță temperaturi de 15 grade la Sfântu Gheorghe și un cer mai mult însorit.

Tulcenii sau turiștii care vor să participa la hramul localității Sfântu Gheorghe pot pleca miercuri, cu o navă semirapidă a Navrom Delta, la ora 133.30, sau chiar vineri, cu o navă clasică a Navrom Delta, tot la 13.30, și se pot întoarce sâmbătă sau duminică, cu navele Navrom care pleacă la ora 7.00. De asemeni, există șalupe rapide care efectuează mai multe curse în fiecare zi, cu plecare din Tulcea sau Mahmudia