Sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 17.20, în orașul Babadag a avut loc o altercație între mai multe persoane. 

TLgraf a obținut imagini de pe una dintre camerele de supraveghere din zonă, imagini care se află și în posesia poliției.

Agresorul își lovește victima în cap cu toporul, după care încasează al rândul lui

Agresorul (în haine negre, în video), identificat de către presa centrală drept Marius Strat, din Tulcea, fuge cu toporul după victimă, iar în treacăt o lovește și pe femeia din imagini, care este fosta sa soție. Victima agresiunii ripostează, iar în învălmășeala care urmează Marius Strat încearcă o lovitură la cap cu toporul (un topor pentru excursioniști, cu lama protejată de o teacă de plastic), după care se dezechilibrează, cade, și încasează mai mulți pumni de la cel pe care inițial îl agresase.

Pare că din imagini lipsește partea de început a conflictului de sâmbătă. Mașina lui Marius Strat se află în stânga imaginii, cu ușa din dreapta deschisă, în timp ce acesta atacă din partea dreaptă.

În lipsa unor informații oficiale, ne ferim să facem orice speculație.

Atât agresorul cât și victima au ajuns în acea seară la spital. Din informațiile noastre, atât victima cât și fosta soție a lui Marius Strat ceruseră anterior ordin de restricție la adresa lui Marius Strat. Pe numele acestuia din urmă a fost înregistrat un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Reacția președintelui Consiliului Județean, domnul Horia Teodorescu

Marius Strat este angajat al Consiliului Județean Tulcea, având funcția de șef birou la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică. Am încercat să-l contactăm în mai multe rânduri pentru a-i solicita o declarație, însă, până la ora publicării acestui material nu ne-a răspuns la apelurile telefonice.

Am obținut, însă, o reacție de la președintele Consiliului Județean Tulcea, domnul Horia Teodorescu. Acesta ne-a declarat următoarele:

Evident, sunt la curent cu cele întâmplate sâmbătă seară la Babadag. Chiar dacă totul a avut loc în timpul liber al domnului Start, vorbim, totuși, despre un angajat al Consiliului Județean, cu funcție de conducere.

Am fost extrem de surprins de ceea ce s-a întâmplat, pentru că nu este tipul de acțiune la care să te aștepți de la un om cu pregătirea și educația lui Marius Strat. Suntem, totuși, în secolul XXI, nu ne mai reglăm diferendele în încăierări de stradă.

În cadrul Consiliului Județean analizăm problema și, cel mai probabil, vom lua o decizie de suspendare din activitate a domnului Strat, până la lămurirea situației. Oricum, doar organele de anchetă și instanța sunt singurele care pot face lumină în acest caz, stabilind definitiv atât circumstanțele în care s-a petrecut totul cât și eventualele pedepse care se impun.