Lucrează la stat, dar s-au îmbogățit în mod ciudat. Sunt funcționari publici în România, proprietari de apartamente de lux în Dubai. Iar angajații statului angajaţii au uitat să menţioneze proprietăţile din Emirate. Printre ei, doi consilieri de miniști și un vameș din Constanța.

Jurnaliştii de la agenţia norvegiană E24 au pornit o amplă investigaţie, alături de multe publicaţii, printre care şi OCCRP, la care este afiliată şi RISE Project, pe baza unor date obţinute de Centrul pentru Studii Avansate de Apărare. Datele au dezvăluit peste 800 de mii de proprietăţi deţinute de persoane fizice şi companii, cele mai multe dintre acestea fiind deţinute de ruşi.

Dar din lista de proprietari în Dubai fac parte şi numeroşi români, foşti consilieri şi funcţionari publici

Funcționari publici în România, proprietari de apartamente de lux în Dubai. Fostul consilier al lui Ciucă

Un fost consilier al lui Nicolae Ciucă din perioada în care actualul premier ocupa funcţia de ministru al Apărării este pe listă.

Florin Paul a fost numit consilier în domeniul medical. Potrivit Rise Project, întrebat de ce nu a menţionat în declaraţia de avere apartamentul său din Dubai, în condiţiile în care era obligat de lege să-l declare având în vedere că ocupa o funcţie publică, Florin Paul a declarat: „Ăla este cumpărat din banii noştri şi cu asta basta”.

Florin Paul deţine un apartament în complexul Jumeirah Beach Residence, din zona falezei, cu o valoare estimată de 128 de mii de dolari.

Constanța e bine reprezentată în Emirate

Un alt consilier, dar de la Ministerul Economiei, Mario Tănase, ar fi omis de asemenea din declaraţia de avere locuinţa pe care o deţine în Dubai împreună cu soţia sa, Luiza Tănase, în valoare de peste 70 de mii dolari.

Nici Luiza Tănase, care a lucrat ca arhitectă-şefă în Primăria Constanţa, angajată de Radu Mazăre, nu a menţionat apartamentul în declaraţiile de avere. Contactaţi de publicaţia citată pentru un punct de vedere, cei doi nu au răspuns.

Şi Eugen Bogatu, unul dintre cei mai influenţi vameşi din Portul Constanţa, are un aprtament în Dubai, în valoare de peste jumătate de milion de dolari în complexul Murjan5.

 „Aşa, şi? Nu văd despre ce e vorba, de ce v-ar interesa. Nu cred că e cazul să mă întrebaţi lucrurile astea”, a transmis soţia acestuia.