Astăzi, în jurul orei 13, în zona poligonului Babadag, în urma tragerilor cu muniție de război efectuate de către militarii francezi, a izbucnit un incendiu de vegetație care s-a extins rapid atât în poligon, cât și pe largi suprafețe de teren aparținând comunelor Jurilovca și Sarichioi. O mare parte a pășunii satului Sălcioara a fost afectată de incendiu iar o stână a fost distrusă de flăcări, fiind ucise zeci de oi și de porci.

După aproape 6 ore de luptă cu focul, incendiul a fost stins, evitându-se extinderea acestuia la încă trei stâne și la o suprafață și mai mare de teren.

La localizarea și stingerea incendiului au participat zeci de oameni, mulți dintre ei voluntari din Jurilovca și Sarichioi, alături de echipajele ISU Delta și de pompierii din poligonul Babadag. Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, și viceprimarul comunei Sarichioi, Florin Costache, s-au aflat în prima linie, coordonând din teren echipele de voluntari.

Suprafața de teren afectată de incendiu se întinde, după unele estimări, la aproximativ 800 de hectare, pagubele materiale fiind însemnate. 

Ministerul Apărării arată, într-un comunicat oficial, că:

După lichidarea incendiului, reprezentanții poligonului Babadag și ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor și modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare.