După vizita lui Florin Cîțu la Kiev, când acesta a declarat că România trebuie să ofere un ajutor mai mare Ucrainei, inclusiv armament, grupul de hackeri pro-ruși Killnet a atacat site-urile mai multor instituții din România și a făcut publică o listă a altor site-uri pe care ar urma să le atace.

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea luat la ochi de hackeri

Pe lista Killnet se află, în mod surprinzător, și site-ul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, isjtulcea.ro, conform presei din România.

Cum IȘJ Tulcea nu desfășoară activități de politică externă și nu a exprimat nici o părere oficială despre invadarea Ucrainei de către Rusia, eventuala atacare site-ului instituției pare, la prima vedere, una ilogică. Hackerii pro-ruși, însă, au mai atacat în această perioadă instituții implicate în ajutorarea refugiaților ucraineni, iar unii dintre aceștia au fost și sunt cazați în cămine școlare ce aparțin de inspectorat și se încearcă integrarea copiilor ucraineni în programul instituțiilor școlare din județ.

Știm că suntem pe acea listă a hackerilor pro-ruși și am luat măsuri de protejare a site-ului încă din momentul în care ni s-a adus la cunoștință că site-ul IȘJ Tulcea ar putea fi atacat. Am apelat atât la resurse interne, dar și la instituțiile statului cu atribuții în domeniul protecției cibernetice. Noi spunem că, în acest moment, site-ul este în siguranță, ne-a declarat doamna Viorica Pavel, Inspector Școlar General.

Cele mai accesate informații de pe site-ul IȘJ sunt cele legate de examenele naționale, inclusiv cel de bacalaureat, simulările examenelor, evaluări, admiterea în licee și olimpiadele și concursurile școlare.