„Având în vedere realitățile societății actuale precum deficitul major de personal din unele instanțe și parchete, la momentul actual este necesară instituirea unor prevederi legale care să asigure LOIALIZAREA MAGISTRAȚILOR.”

Așa sună punctul de vedere, exprimat de către unu’ Muraru Alexandru, parlamentar PNL, în proiect de lege prin care dorește să îi cadorisească pe magistrații din România statutul de „proprietari” pe banii și spinarea românilor simpli, culmea taman cei care suportă abuzurilor făcute de către unii, și nu puțini, dintre aceștia.

Cu alte cuvinte, pe banii românilor, pentru a-i loializa, PNL, pentru că vorbim de un demers asumat de membrii acestui partid, proiectul fiind semnat de toți parlamentarii PNL, inclusiv cei tulceni, vrea să îi transforme pe magistrați din chiriași în proprietari.

Loializarea magistraților? Și în ce context social se încearcă acest lucru?!

În contextul în care mai toți specialiștii urlă din toți rărunchii că vine recesiunea peste noi, în contextul în care devine din ce în ce mai clar faptul că războiul de peste gardul nostru nu se va termina prea curând, ba chiar dă semne că se amplifică, în contextul în care începe să se simtă la raft, dar și în buzunarul românilor, și nu numai, că economia a luat-o la vale rău.

Acu’… dacă ne gândim din punct de vedere economic, o rată poate fi foarte mare în comparație cu o chirie, că doar, în atare situație, nu cred eu că se vor înghesui magistrații să își cumpere garsoniere și ea se poate întinde pe foarte mulți ani.

Dacă ne gândim la implicațiile acestui demers atunci constatăm că tocmai S-A LEGALIZAT MITA!!! Adică cum să loializezi magistrații?! Față de cine?! Și pentru ce?!

Iar dacă ne gândim și la contextul social… Bă, băieții!

Salarii ca ale magistraților, în România, nu cred să mai aibă nicio altă categorie profesională. Ele sunt depășite doar de „salariile ” parlamentarilor. Păi tu faci o asemenea aroganță, pe care tre’ s-o plătească tot poporu’ ăsta amărât și vai steaua lui, cocoșat de taxe și biruri care mai de care mai nesimțite ca să aveți voi de unde să vă „loializați” magistrații ca să stea liniștiți și să nu vă deranjeze când furați?!

Stau și mă gândesc ce fel de om tre’ să fii tu, magistratule, să accepți o așa „atenție” din partea politicului și cât de naiv să fii, tot tu, magistratule, să crezi că e doar așa, că meriți?! Sau poate nu ești naiv deloc…

Și tu, românule simplu, ăla de nu ești nici magistrat, nici parlamentar, nici politician local, tu ăla care nu ai bani să îți plătești facturile, care nu ai bani să îți plătești rețetele, ratele, care ai muncit ani de zile și nu au strâns mai nimic, tu câte mai ai de gând să suporți?!

Bă, românule, da’ prost ești, mă!!!

Cătălin Turcu este avocat, membru al Baroului Tulcea.