Ca cetățeni și, mai ales, în calitate de contribuabili, ne dorim ca autoritățile publice să-și facă treaba. Am dori să facă acest lucru în fiecare zi, mai ales în timpul programului de lucru. Pe de altă parte, nu prea avem cum să aflăm dacă își fac treaba sau nu decât dacă ne lovim direct de probleme care le solicită competența.

Probabil că așa au gândit și responsabilii Poliției Locale din municipiul Tulcea, drept pentru care cineva a decis că este nevoie de mai multă activitate, mai ales pe pagina de Facebook a instituției. Dacă rezultatele muncii altor departamente din Primărie se văd pe stradă, direct, uneori nu știm ce face Poliția Locală pentru a asigura liniștea și ordinea în oraș. Este o decizie bună ca cetățenii să fie informați periodic în legătură cu activitatea acestor slujitori ai binelui public.

O problemă de coordonare

Din momentul în care Poliția Locală a hotărât să-și promoveze activitatea pe rețelele sociale, ar fi trebuit ca fluxul informațional să fie neîntrerupt. Deocamdată nu este, însă.

Ar fi fost utilă o informare zilnică legată de starea drumurilor din municipiu, de exemplu, și care sunt închise, unde este circulația deviată etc. Acestea ar fi informații utile de un real ajutor pentru cetățeni. Iar exemple mai sunt.

Poliția Locală, însă, a ales să comunice alt fel de informații și o face destul de rar. 

Cu o medie de 3-4 postări lunar, postări în care sunt descrise operațiuni banale din activitatea instituției, polițiștii locali din Tulcea lasă impresia greșită că doar acelea sunt activitățile pe care le desfășoară. Ori este evident că nu acesta este adevărul, angajații Poliției Locale având suficientă treabă zi de zi.

Și o coincidență

La începutul lunii mai, compania Bolt și-a anunțat intenția de a oferi servicii de transport la cerere și în municipiul Tulcea.

Pe 3 mai, Poliția Locală a efectuat o serie de controale pentru a verifica modul în care își desfășoară activitatea taximetriștii tulceni.

Pe 13 mai, la doar zece zile distanță, Poliția locală a efectuat un nou control printre taximetriști, lăudându-se pa Facebook, de fiecare dată, cu aceste activități absolut obișnuite, care fac parte din îndatoririle lor cotidiene.

Probabil că nu există nici o legătură între venirea Bolt, concurența pe care această companie o face serviciului clasic de taximetrie și controalele tematice ale Poliției Locale.