Călătorii care trec prin Luncavița pot vedea o pancartă prin care sunt anunțați că se află într-o localitate înfrățită cu Policolor. O reclamă inteligentă a unei companii care, cândva, probabil, o fi sponsorizat niscaiva lucrări de reabilitare a clădirilor din comună. Și pentru că realizările bune merită mutate de la sat la oraș, mai nou, municipiul Tulcea s-a înfrățit și el cu Multicolor.

Deocamdată Multicolor pare, mai degrabă, o companie imaginară, care nu a contribuit cu nimic la reabilitarea clădirilor din cea mai mare comună a județului, dar tragem speranță.

Colaborarea dintre Primărie și Multicolor, însă, este vizibilă. Numai noaptea, e drept, și din puține locuri ale orașului, dar este vizibilă.

Astfel, de câteva săptămâni, literele care formează cuvântul „TULCEA” pe dealul Monumentului Independenței au prins culoare în obraji și, din galbene cum le făcuse fostul primar încă din 2006, au devenit colorate.

Municipiul Tulcea s-a înfrățit cu Multicolor. Pomul de Crăciun de sub Monument

La început, o scurtă perioadă, Tulcea își schimba culoarea de câteva ori pe minut, după cum puteți vedea în filmulețul de mai jos, amintind de bradul de Crăciun.

Apoi, o vreme, acest pseudo-simbol al orașului s-a stabilizat în culorile steagului ucrainean: TUL-albastru, CEA-galben.

De câteva zile, însă, patrioții locali au pus mâna pe panoul de comandă și au colorat literele în tricolorul românesc, după cum urmează: TU-albastru, LC-galben și EA-roșu.

Exact pata de culoare care lipsea orașului…

Îi felicităm pe această cale pe cei care au avut ideea de a transforma TULCEA într-o veritabilă orgă de lumini, convinși fiind că aceasta este exact pata de culoare care lipsea orașului pentru a atrage un număr record de turiști în anii ce urmează.

Desigur, doar neasemuita realizare cromatică în sine nu este suficientă. Mai este nevoie de investirea câtorva milioane de euro în promovare, dar suntem, convinși că se vor găsi banii necesari. Dacă am putea face și noapte continuă, pentru a ne putea bucura 24/7 de spectacolul de lumini și pentru a nu mai observa cum arată restul orașului, ar fi și mai bine. #sepoate