Chiar dacă banii datorați de către ministerul Transporturilor încă nu au intrat în conturile Navrom Delta SA, societatea care a sigură transportul public de călători și mărfuri de strictă necesitate în Delta Dunării, aceasta a luat decizia de a relua încă de astăzi cursele pe toate cele 3 relații: Sulina, Sfântu Gheorghe, Chilia Veche-Periprava.

În urma discuțiilor care au avut loc toată săptămâna între Navrom Delta SA și ministerul Transporturilor, discuții în care s-au implicat și autoritățile locale din Tulcea, prin președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, și prefectul Dan Alexandru. Munteanu, tensiunile dintre societatea comercială și minister s-au redus substanțial, iar MTI a accepta să plătească o parte din datoria de 4,6 milioane de lei reclamată de către Navrom Delta. Din cauza îndelungatului parcurs birocratic, banii nu au ajuns încă la Navrom Delta, dar conducerea societății a luat decizia să reia cursele, încrezătoare că ministerul își va respecta, de această dată, contractul.

A venit motorina

Principala cauză care a dus la suspendarea curselor regulate a fost lipsa motorinei. După ce, în lipsa sumelor pe care ministerul trebuia să le plătească în baza contractului de subvenționare a transportului public de persoane și de mărfuri de strictă necesitate, Navrom Delta și-a epuizat toate rezervele financiare și a apelat și la liniile de credit destinate reparațiilor curente ale navelor, societatea a rămas fără motorină, având datorii neachitate la furnizori.

În baza promisiunii ferme a ministerului că va reîncepe efectuarea plăților contractuale, Navrom a obținut de la OMV o livrare de peste 24 de tone de motorină, livrare care are loc astăzi.

Cum cisterna cu motorină a ajuns deja în Tulcea, iar navele Navrom sunt alimentate, cursele regulate ale societății se reiau începând cu ora 13.30, pe toate cele 3 relații, atât pentru pasageri, cât și pentru mărfurile de strictă necesitate.