„Mihaaaai!”, îl strigă munții.”Mihaaai!”, îl cheamă Dunărea. „Mi-hai! Haaaai!”. Natura, orașul, Dobrogea și țara îl cheamă, iar Mihai nu poate refuza nici o chemare.

„Mihai, Mihai!”, turcii răcnesc, trăgând de el o sută. refuzul, însă,-i românesc, de-o elocvență mută.

Mihai e visul de aur al Consiliului Județean Tulcea. De când aștepta instituția asta un om precum domnul Huleni. Mihai Huleni. Îi lipsea, era uunul dintre marile minusuri ale administrației publice județene. Bătrânii povestesc despre sondaje din vechime. Și nu doar cele pe care le-au prins ei, ci și despre cele pe care le-au prins bunii și străbunii lor. De fiecare dată, la obsedant-enervanta întrebare deschisă: „Ce credeți că lipsește Județului Tulcea?”, oamenii răspundeau invariabil și spontan: „Ah, dacă am avea un Huleni…”. 

Se spune că Ahmed Rezim Pașa era, la început, convins că dacă va construi un palat al pașei în sangeacul Tulcea, acesteia nu-i va lipsi nimic. Și l-a construit. După care și-a dat seama că degeaba are sangeacul palat al pașei, dacă n-are un Huleni. Ce zi tristă, spun cronicarii, a avut Ahmed Rezim Pașa când a conștientizat adevărul…

Dar, hei, problemele s-au rezolvat, nu mai are nimeni de ce se plânge. Tulcea are Huleni-ul pe care-l merită, pe Mihai.

De-acum, județul este pe mâni bune. Nu contează ce vă trebuie, ce nevoi aveți, ce probleme care păreau insolvabile. Chiar nu contează. Nu trebuie decât să strigați „Mihaaai!”, iar domnul Huleni, vicepreședintele CJ Tulcea va veni lângă dumneavoastră, își va face o poză, va ține un scurt discurs inutil și irelevant, după care se va duce înapoi la sediu, unde va comanda subordonaților să posteze pe Facebook despre mărețele-i fapte de eroism în slujba cetățeanului. Aproape că nu trece zi de la Dumnezeu fără ca MIhai Huleni să nu facă ceva cu totul ieșit din comun.

A căzut prima frunză a toamnei? Nicio problemă! Mihai Huleni a fost de față la eveniment, a tăiat panglica, a rostit câteva cuvinte pline de profunzime și a avut grijă ca departamentul de comunicare al CJ-ului să posteze asta pe Facebook. A cântat cucul în Bucovina? Foarte bine, foarte bine. Mihai Huleni a fost primul la granița județului, pentru a întâmpina cântecul cucului cu pâine și sare, ca să-i arate ce ospitalieri suntem noi, nord-dobrogenii. Desigur, momentul a fost imortalizat pe Facebook de către armata de consilieri și referenți care nu par a avea altă treabă decât să se ocupe de postările despre domnul Huleni.

Dar încă mai e loc de îmbunătățiri. E loc de mai bine, de mult mai mult. Nu e destul!

Nu spun că ar trebui făcut un reality show cu domnul Huleni. Nu încă. Dar…

Dacă tot există o pagină de Facebook a Consiliului Județean, de ce aceasta nu este folosită, deja, la întregul său potențial? De ce ne sunt ascunse parte dintre lucrurile făcute zi de zi de către Mihai Huleni? Vrem transparență, vrem Mihai Huleni minut cu minut!

Așadar, poate își bagă minițile-n cap și funcționărașii ăștia și trec la treabă. Poate nu azi, paote nu chair mâine, dar ar fi bine ca într-o săptămână-două să se posteze zilnic pe pagina aia, după cum urmează:

„Astăzi, la ora 6.00, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat la propria trezire din somn. Cu această ocazie, domnul Huleni a declarat: „Ăăăă, mmm…”;

„La ora 6.30 a zilei de azi, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, domnul Mihai Huleni, a asitat la prepararea cafelei de către un aparat special fabricat pentru această operațiune. Fascinat de nivelul înalt al tehnologiei moderne, care, iată, a pătruns și în județul nostru, domnul Huleni nu și-a putut stăpâni o lacrimă de emoție: „Cine-ar fi crezut?”.

Și tot așa, din jumătate în jumătate de oră, poate și mai des dacă este nevoie, pagina instituțională de Facebook a Consiliului Județean Tulcea ar trebui să ne țină la curent cu tot ce face, gândește și grăiește Mihai Huleni. A zâmbit, astăzi, vicepreședintele CJ Tulcea? cafeaua a avut suficient zahăr? A fost destul de cald? Dunărea a curs conform așteptărilor domnului vicepreședinte? Au fost suficiente evenimente încât vicepreședintele CJ Tulcea să-și bage satisfăcător boticul în poze? 

Sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le aflăm despre Mihai Huleni, sunt atâtea informații despre domnia sa fără de care nu mai putem trăi, încât este deja o crimă să nu se cheltuiască bani publici din belșug, cu două mâini, pentru a fi promovat acest irelevant fără  pereche și faptele lui lipsite de orice importanță sau substanță.

Să nu uităm: nici o masă fără pește și, mai ales, nici o zi fără o postare sau mai multe, pe pagina de Facebook a Cj Tulcea,  despre ce a mai făcut Mihai Huleni.