Joi, 19 mai 2022, la ora 16.30, la Casa Avramide – parter, din str. Progresului, nr. 32, va avea loc lansarea romanului ”Orașul ascuns” de Geo Naum.

Lansarea va fi însoțită de discuții moderate de către profesorul Nicolae Ariton. Vor mai participa scriitorul și criticul literar Emil Lungeanu, scriitorul Dan Bundă, directorul editurii Kafka, Constantin Hahui, președintele Clubului Tulcenilor din București și fotograful Petru Șolcă. Va citi din romanul lui Geo Naum Petru Țincoca.

 

Geo Naum s-a născut la Tulcea, oraş în care a urmat cursurile şcolii generale şi ale liceului şi unde a locuit până în anul 1982. Cursurile universitare le-a urmat la Universitatea din Galaţi, unde şi-a obţinut diploma de inginer de nave.

Activitatea profesională nu a avut legătură cu literatura, dar exerciţiul scrisului şi l-a format prin multitudinea de rapoarte prezentate, redactarea studiilor de cercetare ştiinţifică şi a proiectelor de acte normative elaborate prin cele câteva locuri de muncă prin care a trecut.

Înclinaţia spre artă şi literatură s-a manifestat atât ca cititor asiduu de literatură română şi străină sau devorând cu privirea multitudinea de picturi de prin muzeele vizitate şi albumele de reproduceri cu care şi-a îmbogăţit biblioteca personală, cât şi ca realizator de fotografii artistice sau filme de scurt metraj prin cinecluburile şcolare sau studenţeşti în care a activat din pasiune.

A debutat târziu, în primăvara anului 2005, în revistele literare ANTARES şi PORTO FRANCO care apar în Galaţi, cu fragmente dintr-o proză scurtă şi cu un pasaj din versiunea iniţială a romanului de debut. Dintre volumele publicate ne amintim : ”Pedeapsa de sine”,”Obsesia”, ”Careu de bonsai”, ”Năzărirea lui Haralamb”.