Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare în cazul recensământului 2021. Astfel, platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai, apoi urmează etapa vizitelor recenzorilor în teren.

Decizia de a prelungi perioada vine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat recent de populație (peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară).

Ca de obicei, din lipsă de timp sau orice alt motiv, majoritatea românilor au lăsat autorecenzarea pe ultima sută de metri. Din acest motiv, oamenii legii au decis că este momentul să mai prelungească perioada, pentru a le da românilor timp să se autorecenzeze.

A fost prelungită perioada de autorecenzare online. Când se trece la etapa când recenzorii vin la tine acasă 

Până la 12 mai 2022 au fost completate 8.440.312.de chestionare. Numărul este extrem de mic, raportat la populația totală a țării. Românii care vor să se autorecenzeze vor putea face acest lucru pe https://www.recensamantromania.ro/, însă trebuie să respecte cu mare atenție fiecare pas, pentru a putea avea la final un chestionar valid.

Platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai, iar vizita recenzorilor în teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.