Pe lângă propaganda rusă susținută, ziarele de la Moscova au și articole prin care încurajează poporul să se îndrepte către produsele locale, dar și adevărate sfaturi pentru cei care simt lipsa plaformelor de socializare sau de filme.  Concret, rușii sunt ajutați să fenteze sancțiunile ca să vadă …Netflix. 

Sub titlul ”Cum să folosești Netflix și Spotify după plecarea lor din Rusia”, Ura.ru, un cunoscut site oferă oamenilor variante prin care să poată urmări în continuare programele prererate. 

”Din 8 aprilie, serviciul de streaming Netflix a încetat să mai funcționeze pentru utilizatorii ruși – nu va fi posibilă reînnoirea abonamentului. La fel și serviciul de muzică Spotify pe 11 aprilie. Cum să obțineți acces la emisiunile TV preferate și să continuați să ascultați muzică, veți afla în materialul URA.RU.”

Rușii, ajutați să fenteze sancțiunile ca să vadă Netflix . Li se spune cum să aleagă un VPN

Utilizatorii văd acum o alertă „nu este disponibil în regiunea dvs.” atunci când accesează site-ul web Netflix. 

”Pentru a face diferența, instalați un VPN. Este important să puteți selecta o regiune, iar VPN-ul nu este interzis din serviciu, deoarece Netflix le blochează, Windscribe sau Urban Free VPN vor face. Fiecare țară are propriul conținut și nu trebuie să vă așteptați ca noi filme și seriale să apară în limba rusă.”

Cum se plătește un abonament

Cardurile de plată rusești nu mai funcționează, așa că va trebui să schimbați metoda de plată, scrie site-ul rusesc.

Visa și Mastercard nu funcționează, PayPal și-a suspendat și activitatea în Rusia. Puteți încerca să obțineți carduri cadou și certificate. 

Amazon, unde anterior era posibil să cumpărați un certificat electronic, a oprit comerțul cu amănuntul în Rusia și nu permite noilor utilizatori din Rusia să se înregistreze. De asemenea, puteți găsi un certificat pe un site terță parte, cum ar fiPlati.ru

Pentru a activa un cod promoțional, contul tău Netflix trebuie să fie înregistrat în țara în care a fost achiziționat certificatul. Dar există riscul de a întâlni escroci care vând codul folosit sau chiar oferă un link către un site de phishing.

Se poate plati si cu ajutorul prietenilor din strainatate. Un client străin poate plăti pentru un cont sau poate trimite un cod cadou dintr-un certificat sau card. El trebuie să-și creeze un cont nou și să își conecteze propriul card. Puteți trimite bani unui prieten folosind un sistem de plată, de exemplu,payyer, care vă permite să efectuați plăți în diferite valute. De asemenea, trebuie menționat că va trebui să plătiți abonamentul la tariful țării selectate.

De asemenea, puteți plăti pentru Netflix cu ID-ul Apple. Puteți să vă încărcați contul Apple ID prin telefon sau prin cardurile cadou Apple. Puteți cumpăra un certificat cadou Apple, de exemplu, folosind un portofel QIWI. Rămâne să plătiți achiziția pe Apple TV, dar va trebui să instalați un VPN pe televizor. 

Sfaturi pentru utilizatorii Spotify

După ce serviciul de streaming a încetat să mai actualizeze topurile și mulți artiști au părăsit deja site-ul, instalarea unui VPN se sugerează involuntar. 

Ca și în cazul Netflix, ar trebui să poată selecta o regiune. În coloana „Țară sau regiune”, schimbați regiunea în cea necesară. Ar trebui să fii pregătit pentru faptul că această procedură va trebui repetată la fiecare 14 zile, deoarece Spotify poate reseta setările regiunii profilului.

 În plus, este disponibilă și o opțiune cu un card cadou, o puteți achiziționa în Avito, Yandex.Market, rețelele sociale căutând Card cadou Spotify. Și apoi trebuie să introduceți codul cardului dvs. cadou.

Spotify are o opțiune de abonament de grup. Utilizatorul poate invita până la cinci persoane și poate plăti pentru toate. Deci, „șeful familiei” trebuie să creeze un cont străin și să plătească pentru el pe loc, în timp ce restul trebuie să pornească VPN-ul pentru țara proprietarului contului, să se conecteze la cont și să specifice adresa fizică dorită. Publicul comunității Spotify de pe VKontakte a întocmit o listă albă a vânzătorilor de abonamente.