Primarul unei cunoscute comune din județul Tulcea intervine, după ce numeroase zvonuri false lansate în media au afectat turismul din Delta Dunării. ”Oameni buni, dacă nu ar fi fost o destinație sigură, nu am fi invitat turiștii să ne viziteze, ba am fi căutat noi înșine soluții să ne punem la adăpost.” spune Eugen Ion. Care este sfatul primarului din Jurilovca pentru turiștii români?

Jurilovca s-a transformat în ultimii ani într-o destinație turistică căutată de din ce în ce mai multe persoane care își doresc o vacanță ”altfel”. Nu doar pentru că e locul de unde se ajunge la Gura Portiței, ci pentru că însăși ”comuna albastră” a început să le ofere turiștilor variante diverse de a petrece timp de calitate. 

De la plimbări cu barca pe lacul Razim, ture la insula Bisericuța pentru a vedea păsările Deltei în habitatul natural, la capul Doloșman, la cazarea în pensiuni amenajate în frumoasele case tradiționale cu acoperiș de stuf și curți generoase, pline cu flori, dar și la restaurante care serverc preparate de pește după rețete locale.

Sfatul primarului din Jurilovca pentru turiștii români. Invitație în Deltă

Dar zvonurile despre războiul din Ucraina care ”se aude” din Deltă, au făcut foarte rău turismului, inclusiv celui din Jurilovca, deși comuna face parte din zona continentală a Deltei Dunării. Scăderea numărului de turiși l-a îndemnat pe Eugen Ion, primarul din Jurilovca, să ia atitudine.

”Nu e cel mai bun an pentru turismul din Delta Dunării, așa cum nu e nici pe litoral, nici în stațiunile de la munte.
Pentru zona noastră o spun cifrele oficiale de la AMDTT, dar o resimțim și pe străzile localităților, în pensiuni și la restaurante.
Ne-au afectat toate zvonurile alarmiste legate de război, chiar dacă și noi, și operatorii de turism, și proprietarii de pensiuni sau de bărci am asigurat permanent că Delta e o destinație sigură.” a scris pe Facebook Eugen Ion.

”Oameni buni, dacă nu ar fi fost, nu am fi invitat turiștii să ne viziteze, ba am fi căutat noi înșine soluții să ne punem la adăpost.”, a completat primarul. 

Primarul care promovează Delta 

”Turismul e afectat de și creșterea costurilor vieții și știm că oamenii calculează acum de două ori înainte de a cheltui o dată. De aceea, le transmit celor care plănuiesc o vacanță, să aleagă înțelept și să călătorească în România în această vară.
De ce să riscați să pierdeți avioane – ale căror zboruri se anulează unul după altul, să pierdeți timp și bani prin aeroporturi, să vă chinuiți cu familiile prin aglomerație, nesiguranță și la capat să bifați o vacanță mai scumpă decât ați estimat și ..ratată?
La noi se ajunge cu mașina, drumurile din județ sunt bune și peisajele superbe. Nu doar că veți fi bine primiți la pensiunile din Jurilovca și din alte localități, dar vă veți bucura de zile frumoase în natură, plimbări cu barca, plajă și mâncare bună.
La noi e liniște și toate păsările călătoare sunt acasă, în Deltă.
Vă așteptăm!”, încheie Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca postarea.