Partidul nostru este, așa cum îi spune numele, un partid social-democrat. Este neobișnuit în lumea de astăzi să-ți mai respecți doctrina, dar noi chiar asta facem. Iar doctrina social-democrată se concentrează în primul rând asupra oamenilor, mai ales asupra acelora vulnerabili.

Cei puternici, cei bogați, vor găsi mereu căi pentru a-și face auzite vocile, pentru a-și apăra interesele. Dar rolul nostru, al politicienilor social-democrați, este exact acela de a-i reprezenta pe cei care s-ar face auziți mai greu. Considerăm că am fost aleși pentru a fi vocea lor, pentru a le proteja interesele, pentru a-i apăra atunci când n-o pot face singuri.

Lucrăm, cu prea dese întreruperi, la proiecte care să rezolve pe termen lung nevoile oamenilor, la proiecte care să ofere soluții de durată, sustenabile. Dar acest lucru nu înseamnă că uităm de nevoile stringente ale momentului. Nevoi care, din păcate, rămân în continuare mari.

De aceea, guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, va prelungi și pentru anul 2024 programul de asistență pentru persoanele cu venituri mici.

Peste 2,5 milioane de persoane vor primi, îi în acest an, câte 1.500 de lei, sprijin pentru cumpărarea de alimente. banii vor fi distribuiți în 6 tranșe egale, iar primii bani vor fi virați pe carduri în luna februarie.

Mai mult, acest ajutor va fi acordat tuturor celor cu venituri de până la 2.000 de lei, față de 1.700 de lei cât era până acum. Vor beneficia de acest program și familiile cu minim 2 copii, cu venituri maxime de 675 de lei pe membru de familie.

Cum am mai spus, scopul nostru pe termen lung este să eliminăm cât ami mult decalajele din societatea românească și să le oferim tuturor cetățenilor șansa de a avea un nivel de trai decent.

Până când, însă, vom reuși să facem acest lucru, nu trebuie să-i uităm pe cei mai puțin norocoși, deși muncesc sau au muncit din greu. Și, iată, nu i-am uitat.