Să-și speli hainele la mașină, nu e un proces tocmai complicat. Le sortezi pe culori, pui detergent, balsam, alegi programul potrivit și…gata. Dar nu întotdeauna rezultatul este cel dorit. Hainele au scame, albul nu mai e chiar alb, ori te mai trezesti și cu unele pete de detergent pe bluza neagră. Există însă mici trucuri pentru hainele tale, ca să scapi de probleme. Sună ciudat, dar poți pune folii de aluminiu, piper și aspirină în mașina de spălat ca să te ajute. 

E o realitate de care ne lovim constant: nici măcar mașinile de spălat de ultimă generație nu se descurcă întotdeauna cu firele de păr, blana de animale, puful sau tot felul de scame. Ca să nu mai vorbim de păturici și așternuturi pe care au stat animale.

Trucuri pentru hainele tale: bile din folie de aluminiu în mașina de spălat

Soluția e la tine în bucătarie: ca să scapi de scame, ai nevoie doar de câteva bile din folie de aluminiu, care sunt ieftine și eficiente. 

Explicația este că, ăn timpul spălării, bilele se mișcă în interiorul tamburului și adună toate firele de păr, blana de animale, scamele, puful și alte resturi textile. Asta pentru că în interiorul tamburului se formează electricitate statică, din cauza hainelor care se freacă una de alta și de suprafața tamburului. Datorită acestui fenomen, bilele vor atrage asupra lor toate scamele.

În plus, ele prelungesc durata de viață a filtrelor, deoarece resturile murdare de pe haine se adună pe ele. Iar pe deasupra, contribuie la distribuirea uniformă a detergentului de spălat, fapt care îți va permite să folosești mai puțin detergent.

Piper, oțet și aspirină!

Sunt și alte produse pe care le ai prin casă și pe care le poși folosi ca să scoți din mașina de spălat hainele perfecte.

Piperul negru acționează ca un agent abraziv și dizolvă resturile de săpun de pe țesătură. Adevărul e că dacă rămân particule de detergent pe haine, atunci culorile se estompează în timpul clătirii, iar hainele se decolorează. Din fericire, o linguriță de piper, adăugată direct în tambur, va reda strălucirea de odinioară a hainelor tale.

Câteva pastile de aspirină, deoarece îndepărtează petele galbene provocate de ciorbă sau de alte sosuri de pe hainele albe.

Oțetul îndepărtează depunerile de detergent. Când turnăm prea mult detergent, excesul de spumă se depune pe guler și manșete. Iar la clătire se îndepărtează mai greu. Pentru a neutraliza acest efect, adaugă câteva linguri de oțet la fiecare spălare